Namee

Bagi hadiah berdosa

September 06, 2017 Meliza Ibrahim 4 Comments

Semalam bagi namee topeng yang free gift dapat sebab beli pampers dia (yer.. Masih pakai pampers umur dah 3 tahun lebih.. 😂).

Pastu dia tanya,  "Kenapa mama bagi hadiah? Tak boleh,  berdosa macam tu?"

Aku tanya dia balik, "Eh,  kenapa pulak tak boleh bagi hadiah?  Bolehlah.. Hadiah jer sebab mama sayang adik."

Bila tanya lagi... Rupanya dia salah paham citer Upin Ipin yang dia tengok pasal rasuah tu.  Ada satu episod pasal perangi rasuah.  Opah dengan tok dalang explain pasal bagi hadiah tapi dengan niat nak merasuah untuk kepentingan atau mendapatkan sesuatu tu salah,  berdosa.



So,  si namee ni paham,  tak boleh bagi hadiah,  berdosa.  Adusss.. Caner nak terangkan balik kat dia ni.. Hehe..


You Might Also Like

4 comments:

  1. owhhh, tulaa bahaya gak kalau budak budak salah faham ni, nasib dapat terangkan hihihi

    ReplyDelete
  2. Hahah comel je tp kena terangkan balik kat dia

    ReplyDelete
  3. Hihi aduhh nanti kne hadal bnda sama gak bila Rayyan leh brckp nnt hihi

    ReplyDelete
  4. hahaahha. aduh. tricky gak ni. erm.. cane eh.. org merasuah pun ada sebut hadiah jgk aishhh

    ReplyDelete