Monday, 26 March 2018

Bila mama mungkir janji...


Cuti sekolah start last weekend sampai 25 Mac 2018. Sepanjang 6 hari aku ada kursus dan bengkel.

3 hari di KL dan 3 hari di Tambun (plan asal). Dah cantik bila kat Tambun bolehlah ambik kesempatan untuk bawak anak-anak, kebetulan husband pun boleh off sekejap dari kerja.

Malangnya bila tetiba dapat surat kena pegi Bengkel kat Langkawi. Otak ligat berfikir untuk tolak aja. Terus call urusetia dan maklumkan, urusetia kata ok. Langkawi memang best.. Tapi dah janji dengan anak-anak nak g Tambun. Ingatkan selesai di situ, ingatkan dapat join aktiviti di Tambun.

Tung tang tung tang, aku kena jugak pegi Langkawi. Tanya asben dia kata leh pegi gak kalau langkawi.. Tapi.. Dua hari sebelum... Decide tak pegi plak.. End up aku kena g sorang. Nasib baik dapat buat waran udara walaupun last minute.

Balik rumah, bagitau anak2 tak dapat bawak g langkawi jugak. Menangis Kimi.. Merajuk dia. Excited dah.. Kali pertama tak jadik g tambun dia ok lagi.. Bila langkawi pun tak dapat pegi.. Memang kecewalah dia. Mama pun kecewa.. Sobs..
Fly away sengsorang... 


Borong coklat.. Kiriman dan sendiri punya. 



Dalam kepala ligat nak g mana agaknya kalau aku balik Sabtu.. At least dapat semalam bawak anak2 g memana yang dekat. Survey.. Kebanyakan hotel fully booked Sabtu ahad. Terpikir untuk check in Ahad..check out Isnin. Masa kat Langkawi bgtau asben nak book hotel kat Cyberjaya.. Dia kata ok, aku terus book.

Tapi kakak kena balik asrama. So.. Isnin Kimi ponteng sekolahlah. Huhu Stay kat mana? Dashbox Cyberjaya...simple but nice hotel. Yang penting.. Pool jer. Kids friendly. Bilik pun simple and moden.









Indoor playground

Mya Cafe- breakfast included for 2, add on untuk kids below 12 years old, RM 20, 4 years old RM10. Takde buffet station tapi konsep nak makan apa-apa dalam menu order jer, takde limit. First time ni camni, yang bagusnya sebab order baru dapat, food panas.


Brewed coffee sedap.. 


Rate bilik? Book melalui booking.com, dapat RM150, tapi no view, add breakfast for 2 adults jadi RM210. All in termasuk GST RM226.00 dengan deposit RM50. 

6 comments:

  1. Hati ibu kan...kalau boleh tak nak kecewakan anak- anak tapi kalau dah tuntutan kerja tak boleh nak buat apa...

    ReplyDelete
  2. heheheeh! janji masa tuk anak-anak tetap ada.

    ReplyDelete
  3. seronok... ibu pun dapat ilang stress.Bila tengok anak-anak gembira tu lah yang terubat segala penat kan

    ReplyDelete